­

zaterdag 6 juni 2020

De parkoersbouwers zijn druk in de weer geweest om mooie parkoersen te maken door de mooie omgeving van Nijkerk en omstreken.

De routes gaan onder meer via Kruishaar, Hell, Huinerbroek en Gerven, en hoe langer de afstand, hoe verder je in het buitengebied komt. 
Voor een groot deel wandel je over onverharde paden, maar soms gaan de routes over verharde wegen (met verkeer!). Om de gebieden al lopend met elkaar te verbinden, wordt gebruik gemaakt van de Klompenpaden.
De rustpunten zijn - net als de afgelopen jaren - gecombineerd. Er is één  rustpunt waar zowel de 20, 30 als 40 km wandelaars 1 of 2 keer de benen kunnen strekken. Voor de 40 km wandelaars is een prachtig rustpunt voor de 'grote rust' en de trouwe Veluwe Wandeltochtwandelaars zullen dit zeker herkennen uit voorgaande jaren. 

De finale, de laatste 4 km door het centrum is als volgt:
Bij de Meskampersteeg/ Tintelersteeg voegen de 10, 15, 20, 30 en 40 km wandelaars weer samen.
Vervolgens lopen de wandelaars via de Spochthoornseweg, Wallersteeg, Wallerstraat, 't Hazeveld, Vetkamp, Bruins Slotlaan, Ardesstraat, Kolk, Plein, Singel, Oosterstraat, Kleterstraat, Stationsweg, Oude Barneveldseweg en via het Hassemanpad weer terug naar het startterrein van VV Sparta. Let op: Dit is een routewijziging ivm evenementen bij NSC en Manege Luxool. 

Muziek
De muziekkorpsen voegen in bij de 5 km bij de Luxoolseweg ter hoogte van NTC en begeleiden vervolgens alle wandelaars door de stad. 

Meer informatie? Bel VVV Nijkerk 033-2452712

 

­