­

Tot ziens op zaterdag 25 mei 2024

We hebben twee parkoersbouwers die elk jaar de nieuwe routes uitzetten en op zoek gaan naar unieke rustlocaties. Het zijn echte wandelaars én liefhebbers van het buitengebied. Dit jaar hebben ze tochten naar onze buurgemeenten Putten en Voorthuizen uitgezet. Een prachtige route met beekjes, heide en landbouwgrond. De langste afstanden gaan over zandweggetjes en langs uitgestrekte weilanden.

De 40 km gaat richting Voorthuizen, alle andere afstanden zijn een afgeleide van de langste afstand. We gaan langs de Kruishaarse Heide en de Appelse Heide naar de noordkant van Voorthuizen, het Wilbrinkbos. Vervolgens naar Veenhuizerveld, het prachtige Huinerveld en via Huinen en Gerven weer naar Nijkerk. Rustpunten bij Gerven, Voorthuizen en als laatste bij de Spochthoornseweg in Nijkerk.

De 30 km is grotendeels gelijk aan de 40 km, maar zonder het Wilbrinksbos.

De 20 km gaat na het eerste rustpunt weer richting Nijkerk.

De 15 km gaat na de Kruishaarse Heide naar links en richting Nijkerk en de 10 km gaat vóór de Kruishaarse Heide linksaf.

5 km en de finale

Bij de Wallersteeg, kruising met de Bloemendaalseweg komen alle afstanden samen. Ook voegen de muziekkorpsen zich hier tussen de wandelaars. Vervolgens gaan we via de Wallerstraat, 't Hazeveld, Vetkamp, Bruins Slotlaan, Ardeschstraat, Kolkstraat, Plein, Singel, Oosterstraat, Kleterstraat, Spoorstraat, Oude Barneveldseweg en de Luxoolseweg naar de manege. De muziekkorpsen begeleiden de wandelaars door de hele stad en dat is zoals altijd een groot feest!

Meer informatie? Bel VVV Nijkerk 033-2452712

 

­