­

Tot ziens op zaterdag 14 mei 2022.

De parkoersbouwers zijn er weer in geslaagd om nieuwe parkoersen te maken door Nijkerk en de (wijde) omstreken. In 2020 is er speciale aandacht voor 75 jaar bevrijding. De 30 en 40 km wandelaars gaan hierbij langs een tweetal bijzondere monumenten in Hoevelaken.  

In 2020 zijn er de volgende aandachtspunten:

- Dit jaar is er ook weer een 30 km parkoers!
- Voor alle wandelaars geldt dat het parkoers aan het eind iets anders is vanwege de herstructurering van de Spoorstraat. Iedereen loopt via het Molenplein en het Van Reenenpark richting Oude Barneveldseweg. 
- De route voor de 10 km gaat dit jaar niet via de Donkeresteeg. Lees onderstaand meer informatie.
- Bij Camping De Spochthoorn aan de Spochthoornseweg is de laatste rustpost/watertappunt/ EHBO en komen alle afstanden samen. Vanaf de Bloemendaalseweg voegen de muziekkorpsen in voor een feestelijke intocht door het centrum.

40 km
Dit parkoers start via een gloednieuwe woonwijk van Nijkerk en gaat voor een deel door de Arkemheenpolder, en via de Laak in Vathorst richting Hoevelaken. Hier staan we letterlijk even stil bij 75 jaar bevrijding.
Een van de rustpunten is een onlangs gerestaureerd monument en je wandelt langs het Walter Strang monument in Hoevelaken.
In het gebied rond Slichtenhorst komen de 40, 30 en 20 km parkoersen samen en is er een rustpunt op een verrassende locatie.
Andere jaren waren de routes voor een groot deel over onverharde paden, voor de editie van 2020 zijn er iets meer verharde wegen. Maar dat loopt dan ook weer 'lekker door'.

30 km
Dit parkoers is nagenoeg gelijk aan de 40 km, alleen de route in de polder is korter. 

20 km
Voor de 20 km wandelaars was het niet mogelijk om via Hoevelaken te gaan. Dan kom je niet uit met de afstand. We hebben gekozen voor een mooi stukje Nijkerkerveen met een doorsteek door een uniek stukje natuur. Bij het gebied Slichtenhorst komen de 40, 30 en 20 km parkoersen samen en volgt het rustpunt op een verrassende locatie.

15 km
Ook voor de 15 km is er weer een nieuw parkoers uitgezet. Dit jaar gaat deze via het gebied Hell en volg je een stukje een mooi klompenpad.
Bij de kruising Meskampersteeg/Tintelersteeg kom je weer samen met de 10 km wandelaars. Via camping De Spochthoorn aan de Spochthoornseweg, waar ook alle andere afstanden samenkomen, wandel je richting het centrum. Bij de Bloemendaalseweg voegt hier de muziek in voor een feestelijke intocht door het centrum.

10 km
Let op: de route is in 2020 een beetje anders (letterlijk andersom in het begin), in verband met een groot evenement bij Stal Lozeman aan de Donkeresteeg.
Via de Wallersteeg loop je naar de Tintelersteeg en vervolgens weer via de Spochthoornseweg en dan volgt het rondje als vanouds via de Bloemendaalseweg, waar de muziek invoegt voor een feestelijke intocht door het centrum. 

5 km en de finale
De finale, de laatste 4 km door het centrum is als volgt:
Bij de Meskampersteeg/ Tintelersteeg voegen de 10, 15, 20, 30 en 40 km wandelaars weer samen.
Vervolgens lopen de wandelaars via de Spochthoornseweg, Wallersteeg, Wallerstraat, 't Hazeveld, Vetkamp, Bruins Slotlaan, Ardesstraat, Kolk, Plein, Singel, Molenplein, Van Reenenpark, Stationsweg, Oude Barneveldseweg en de Luxoolseweg weer terug naar het startterrein van VV Sparta.

Muziek
De muziekkorpsen voegen in bij de 5 km bij de Luxoolseweg ter hoogte van NTC en begeleiden vervolgens alle wandelaars door de stad. 

Meer informatie? Bel VVV Nijkerk 033-2452712

 

­