­

Tot ziens op zaterdag 13 mei 2023

De parkoersbouwers zijn er weer in geslaagd om mooie parkoersen te maken door Nijkerk en de (wijde) omstreken. De 30 en 40 km wandelaars gaan langs een tweetal bijzondere monumenten in Hoevelaken waarbij de ‘aanlooproute’ via het poldergebied gaat.

In 2022 zijn er de volgende aandachtspunten:

  • Dit jaar is er ook weer een 30 km parkoers!
  • Het is nog niet duidelijk of het Plein is afgesloten. Het parkoers wordt zo nodig omgeleid via de Torenstraat en Langestraat en verder weer als vanouds via de Kleterstraat en de gezellige Spoorstraat.
  • De route voor de 10 km gaat dit jaar niet via de Donkeresteeg. Lees onderstaand meer informatie.
  • Bij Camping De Spochthoorn aan de Spochthoornseweg is de laatste rustpost/watertappunt/ EHBO en komen alle afstanden samen. Vanaf de Bloemendaalseweg voegen de muziekkorpsen in voor een feestelijke intocht door het centrum.

40 km

Dit parkoers start via een gloednieuwe woonwijk van Nijkerk en gaat voor een deel door de Arkemheenpolder, en via de Laak in Vathorst richting Hoevelaken. Een van de rustpunten is een onlangs gerestaureerd monument en je wandelt langs het Walter Strang monument in Hoevelaken.
In het gebied rond Slichtenhorst komen de 40, 30 en 20 km parkoersen samen en is er een rustpunt op een verrassende locatie.
Andere jaren waren de routes voor een groot deel over onverharde paden, voor de editie van 2022 zijn er iets meer verharde wegen. Maar dat loopt dan ook weer 'lekker door'.

30 km

Dit parkoers is nagenoeg gelijk aan de 40 km, alleen de route in de polder is korter.

20 km

Voor de 20 km wandelaars hebben we gekozen voor een mooi stukje Nijkerkerveen met een doorsteek door een uniek stukje natuur. Bij het gebied Slichtenhorst komen de 40, 30 en 20 km parkoersen samen en volgt het rustpunt op een verrassende locatie.

15 km

Ook voor de 15 km is er weer een nieuw parkoers uitgezet. Omdat de Donkeresteeg moeilijk toegankelijk is vanwege een paardenconcours gaat de route via het Paasbos richting Slichtenhorst en sluiten de wandelaars hier aan bij de lange afstanden. Via diverse stukjes klompenpad komen alle wandelaars bij de kruising Meskampersteeg/Tintelersteeg samen met de 10 km wandelaars. Via camping De Spochthoorn aan de Spochthoornseweg, gaat de lange stoet wandelaars richting het centrum. Bij de Bloemendaalseweg voegt hier de muziek in voor een feestelijke intocht door het centrum.

10 km

Let op: de route is in 2022 een beetje anders (letterlijk andersom in het begin), in verband met een groot evenement bij Stal Lozeman aan de Donkeresteeg.
Via de Wallersteeg loop je naar de Tintelersteeg en vervolgens weer via de Spochthoornseweg en dan volgt het rondje als vanouds via de Bloemendaalseweg, waar de muziek invoegt voor een feestelijke intocht door het centrum.

5 km en de finale

De finale, de laatste kilometers door het centrum is als volgt:
Bij de Meskampersteeg/ Tintelersteeg voegen de 10, 15, 20, 30 en 40 km wandelaars weer samen.
Vervolgens lopen de wandelaars via de Spochthoornseweg, Wallersteeg, Wallerstraat, 't Hazeveld, Vetkamp, Bruins Slotlaan, Ardesstraat, Kolk, Plein, Singel, Vetkamp, Kleterstraat, Spoorstraat, Oude Barneveldseweg en de Luxoolseweg weer terug naar de nieuwe startlocatie bij manege Luxool. Mocht het Plein zijn afgesloten, lopen de wandelaars via de Torenstraat en de Langestraat naar de Spoorstraat.

Muziek

De muziekkorpsen voegen in bij de 5 km bij de Luxoolseweg ter hoogte van NTC en begeleiden vervolgens alle wandelaars door de stad.

Meer informatie? Bel VVV Nijkerk 033-2452712

 

­