­

AFGELAST - Veluwe Wandeltocht 6 juni 2020 gaat niet door - AFGELAST 

De Veluwe Wandeltocht van Nijkerk: al ruim 60 jaar een traditie. De eerste Veluwe Wandeltocht werd in 1956 georganiseerd door sportleraar Aart van Koot. Gedurende 50 jaar was hij, samen met zijn familie, de drijvende kracht achter dit evenement. Sinds 2009 is de organisatie in handen van bestuur en vrijwilligers van de Stichting Veluwewandeltocht Nijkerk.  Achter de schermen start het bestuur, samen met vrijwilligers, al in november van het jaar ervoor met alle voorbereidingen. Van promotiekaarten, verkennen van de parkoersen, vermelding in de landelijke wandelboekjes, aanschrijven van alle scholen en verenigingen, benaderen vrijwilligers (zo'n 80!) tot het maken van een veiligheidsplan. En zo werken we toe naar de dag van het evenement zelf. Deze is elk jaar op de 3e of 4e zaterdag in mei. Dan verandert het centrum van Nijkerk in een bruisend geheel van muziek en wandelaars, jong en oud en soms met drie generaties tegelijk!

Nijkerk heeft een prachtige en diverse omgeving. Daarom kiezen we – met uitzondering van de 5 en 10 km afstand – steeds weer voor nieuwe, verrassende routes.

Lida Naber

Voorzitter
De eerste vijf jaar na de 'doorstart' in 2009 nam ik de PR voor mijn rekening. Hierna werd ik parkoersbouwer en sinds 2019 ben ik voorzitter. De organisatie van dit fantastisch evenement is een hele klus en verantwoording want de veiligheid van de wandelaars en toeschouwers staan voorop! Het leuke van dit 'werk' is dat je er zo ontzettend veel van leert en met heel veel partijen intensief samenwerkt.

Tijdens de dag zelf ben ik vooral op het start- en finishveld te vinden.

 

Eric Kuyer

Penningmeester
Het is een dankbare taak om een van de bestuurders te zijn van de jaarlijkse Veluwe Wandeltocht.

Ook het feit dat wij uniek zijn met onze tocht (in vergelijking met de traditionele avond vierdaagse) geeft een bijzonder gevoel.

Van zoveel enthousiasme, deelnemende jeugd en sportiviteit krijg ik elk jaar weer een boost.

Ik hoop dat wij nog vele jaren de tocht in Nijkerk zullen organiseren.

 

Michèle Esselink

Coördinator vrijwilligers
Tijdens diverse wandelevenementen kwam ik verkeersregelaars en vrijwilligers tegen en had geen idee wat er allemaal bij zo’n evenement komt kijken. Vorig jaar liep ik "stage" bij de Veluwe Wandeltocht en begreep toen het nut en de noodzaak van de vrijwilligers en vooral verkeersregelaars. Ik heb hierdoor veel respect gekregen voor ALLE vrijwilligers die zich inzetten voor de wandeltocht en die zo ontzettend onmisbaar zijn. Vanaf dit jaar ga ik de uitdaging aan om de vrijwilligers aan te sturen en zo samen met het bestuur voor een mooie, geslaagde en vooral veilige wandeltocht te zorgen.

 

Sandra Cornelissen

Coördinator startbureau
Tijdens het mooiste, gezelligste en sportiefste wandelevenement van Nijkerk probeer ik mij sterk te maken voor een warm vertrek en welkom op het startbureau. Kom genieten van de mooie omgeving en een gezellige muzikale intocht.

 

Mariena de Vries

Secretaresse
De komende maanden zal ik het bestuur administratief ondersteunen. Ik werk als directiesecretaresse bij een van de grote Goede Doelen in Nederland. Een baan om trots op te zijn. Al woon ik dan in Leusden, deze klus voor de Veluwe Wandeltocht ga ik met beide handen aanpakken. Dus heb je een vraag over de Wandeltocht, of gewoon een leuke tip! Laat het me weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

Kees Kamperman

Veiligheidscoördinator
Ik heb vele jaren zelf de 40 km van de Veluwe Wandeltocht gelopen. Ik wil nu zelf ook een steentje bijdragen aan de organisatie van dit prachtige en gezellige wandelevenement. De voorbereiding, coördinatie en uitwerking van het Veiligheidsplan worden mijn aandachtspunten. Tijdens het evenement zelf zal ik vooral te vinden zijn op de routes in de buitengebieden en ben daarbij graag uw aanspreekpunt.
 

 

Voor het organiseren van de Veluwe Wandeltocht zijn veel vrijwilligers nodig.
Zeker 80!

Een greep uit de activiteiten rondom de dag zelf

  • Pijlen van de parkoersen
  • Bemannen van de diverse rustposten
  • Toezicht houden op de terreinen
  • Regelen van het verkeer
  • Controleren van de uitgezette parkoersen
  • Bemannen van het startbureau
  • Verwijderen van de pijlen na de Veluwe Wandeltocht

Heb jij organisatie-kwaliteiten, ben je sociaal en creatief, vind je het leuk om letterlijk je handen uit de mouwen te steken?
Dan ben je welkom bij onze organisatie als vrijwilliger of wellicht bestuurslid.

Wij zoeken ondersteuning voor onder meer:
PR
Parkoersbewaking
Pleinwachten op de dag zelf (en inrichten plein met dranghekken)
Sterke mensen die helpen het startveld in te richten

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

De Veluwe Wandeltocht is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wandelbond
www.kwbn.nl

Ook zijn we lid van de Sticht Gooise Wandel Bond (SGWB)
www.sgwb.nl

De wandelvereniging WS78 organiseert in de winter altijd 10 mooie wandeltochten van 20 en 40 (en 60) km
www.ws78.nl/

De 40-km route van de Veluwe Wandeltocht is natuurlijk ook een mooie training voor o.a.
2Daagse van Amersfoort (juni)
4Daagse van Apeldoorn (juli)
4Daagse van Nijmegen (juli)

Meer informatie? Bel VVV Nijkerk 033-2452712

 

­