­

Tot ziens op zaterdag 13 mei 2023

Volgend jaar gaan we wandelen op zaterdag 13 mei 2023. Reserveer alvast in je agenda.

De Veluwe Wandeltocht van Nijkerk: al ruim 60 jaar een traditie. De eerste Veluwe Wandeltocht werd in 1956 georganiseerd door sportleraar Aart van Koot. Gedurende 50 jaar was hij, samen met zijn familie, de drijvende kracht achter dit evenement. Sinds 2009 is de organisatie in handen van bestuur en vrijwilligers van de Stichting Veluwewandeltocht Nijkerk.  Achter de schermen start het bestuur, samen met vrijwilligers, al in november van het jaar ervoor met alle voorbereidingen. Van promotiekaarten, verkennen van de parkoersen, vermelding in de landelijke wandelboekjes, aanschrijven van alle scholen en verenigingen, benaderen vrijwilligers (zo'n 80!) tot het maken van een veiligheidsplan. En zo werken we toe naar de dag van het evenement zelf. Deze is elk jaar op een zaterdag in mei. Dan verandert het centrum van Nijkerk in een bruisend geheel van muziek en wandelaars, jong en oud en soms met drie generaties tegelijk!

Nijkerk heeft een prachtige en diverse omgeving. Daarom kiezen we – met uitzondering van de 5 en 10 km afstand – steeds weer voor nieuwe, verrassende routes.

Lida Naber

Lida Naber

Voorzitter
De eerste vijf jaar na de 'doorstart' in 2009 nam ik de PR voor mijn rekening. Hierna werd ik parkoersbouwer en sinds 2019 ben ik voorzitter. De organisatie van dit fantastisch evenement is een hele klus en verantwoording want de veiligheid van de wandelaars en toeschouwers staan voorop! Het leuke van dit 'werk' is dat je er zo ontzettend veel van leert en met heel veel partijen intensief samenwerkt.

Tijdens de dag zelf ben ik vooral op het start- en finishveld te vinden.

 

Ria van Meerveld

Ria van Meerveld

Penningmeester
Verschillende jaren heb ik meegelopen tijdens de Veluwe Wandeltocht in Nijkerk. Wat een gezellig evenement!
Na te zijn gestopt met werken, heb ik wat meer tijd en wil ik graag helpen bij de organisatie. Ik heb de functie van penningmeester op mij genomen.

 

Michèle Esselink

Michèle Esselink

Coördinator vrijwilligers
Als wandelaar kwam ik verkeersregelaars en vrijwilligers tegen, maar ik besefte niet hoe belangrijk deze mensen zijn. Inmiddels weet ik beter. Het kan niet zonder. Er zijn vele handen en voeten nodig om een veilig en geslaagd wandelevenement te organiseren.
Na een jaar meekijken bij de Veluwe Wandeltocht, heb ik de taak op me genomen om het vrijwilligerswerk en het werk van de verkeersregelaars voor te bereiden en te coördineren.
Ik ben dankbaar dat we zoveel mensen hebben die de Veluwe Wandeltocht in Nijkerk een warm hart toedragen en helpen; zonder hen zou deze dag niet mogelijk zijn.

 

Sandra Cornelissen

Sandra Cornelissen

Coördinator startbureau
Tijdens het mooiste, gezelligste en sportiefste wanzdelevenement van Nijkerk probeer ik mij sterk te maken voor een warm vertrek en welkom op het startbureau. Kom genieten van de mooie omgeving en een gezellige muzikale intocht.

 

Secretaris

Vacant

Secretaresse
De functie van Secretaris is vacant en wordt tijdelijk waargenomen door Lida Naber (voorzitter) en Nel Schoon (verricht als vrijwilliger hand- en spandiensten voor het bestuur).
Vragen en tips ? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

 

Kees Kamperman

Kees Kamperman

Veiligheidscoördinator
Na vele jaren zelf de 40 km van de Veluwe Wandeltocht te hebben gelopen leek het mij erg leuk om ook een steentje te kunnen bijdragen aan de organisatie van dit prachtige en gezellige wandelevenement. De voorbereiding, coördinatie en uitwerking van het Veiligheids- en Calamiteitenplan zijn mijn aandachtspunten. Tijdens het evenement zelf zal ik vooral te vinden zijn op de routes in de buitengebieden en ben daarbij graag uw aanspreekpunt.
 

 

Voor het organiseren van de Veluwe Wandeltocht zijn veel vrijwilligers nodig.
Zeker 80!

Een greep uit de activiteiten rondom de dag zelf

  • Pijlen van de parkoersen
  • Bemannen van de diverse rustposten
  • Toezicht houden op de terreinen
  • Regelen van het verkeer
  • Controleren van de uitgezette parkoersen
  • Bemannen van het startbureau
  • Verwijderen van de pijlen na de Veluwe Wandeltocht

Heb jij organisatie-kwaliteiten, ben je sociaal en creatief, vind je het leuk om letterlijk je handen uit de mouwen te steken?
Dan ben je welkom bij onze organisatie als vrijwilliger of wellicht bestuurslid.

Wij zoeken ondersteuning voor onder meer:
PR
Parkoersbewaking
Pleinwachten op de dag zelf (en inrichten plein met dranghekken)
Sterke mensen die helpen het startveld in te richten

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

De Veluwe Wandeltocht is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wandelbond
www.kwbn.nl

Ook zijn we lid van de Sticht Gooise Wandel Bond (SGWB)
www.sgwb.nl

De wandelvereniging WS78 organiseert in de winter altijd 10 mooie wandeltochten van 20 en 40 (en 60) km
www.ws78.nl/

De 40-km route van de Veluwe Wandeltocht is natuurlijk ook een mooie training voor o.a.
2Daagse van Amersfoort (juni)
4Daagse van Apeldoorn (juli)
4Daagse van Nijmegen (juli)

Meer informatie? Bel VVV Nijkerk 033-2452712

 

­