­

Tot ziens op zaterdag 13 mei 2023

Op zaterdag 13 mei 2023 vindt de Veluwe Wandeltocht plaats. Er zijn wandelingen van 40, 30, 20, 15, 10 en 5 km. Je kunt je inschrijven. Volg deze link.

Inschrijven

Met een groep van 10 of meer kun je ook gebruik maken van een formulier. Zie Startbewijs.

De Veluwe Wandeltocht van Nijkerk is al ruim 60 jaar een traditie. De organisatie is in handen van bestuur en vrijwilligers van de Stichting Veluwewandeltocht Nijkerk. De afstanden zijn 5, 10, 15, 20 en 40 km.  Om 7.30 uur starten de 40-km wandelaars en met tussenposen van een of twee uur starten dan weer de volgende groepen. Tussen 15.00 en 17.00 uur komen alle wandelaars samen in het centrum.
Hier worden ze enthousiast begroet door het publiek en vergezellen muziekkorpsen de wandelaars op hun laatste kilometers naar de finish. Hier worden ze beloond met een medaille en kan men nog gezellig napraten onder het genot van een drankje of wat lekkers!
De routes zijn, op de vijf en tien kilometer na, steeds anders. Nijkerk heeft een prachtige en diverse omgeving. 
De burgemeester geeft traditiegetrouw het startschot voor de vele wandelaars die de 5 kilometer lopen. Deze route door de binnenstad is ook geschikt voor deelnemers in rolstoelen. De start- en finishlocatie is de Nijkerkse manege Luxool.

Op 13 mei 2023 verandert het centrum van Nijkerk in een bruisend geheel van muziek en wandelaars, jong en oud en soms met drie generaties tegelijk! 

IMG 20221207 WA0000

Ineke Schop

Voorzitter

Kortgeleden ben ik Lida Naber opgevolgd als voorzitter van de stichting Veluwe Wandeltocht. Met plezier pak ik dit karwei aan, ook al omdat ik de wandeltocht elk jaar weer een heel feestelijk evenement in Nijkerk vind.  Vroeger natuurlijk met de eigen kinderen met school meegelopen en de aanwezigheid van de muziekkorpsen als enthousiasmerend en heel gezellig ervaren. Nu, na de corona jaren, ben ik samen met het team extra gemotiveerd om er wat fraais van te maken!

 

Ria van Meerveld

Ria van Meerveld

Penningmeester
Verschillende jaren heb ik meegelopen tijdens de Veluwe Wandeltocht in Nijkerk. Wat een gezellig evenement!
Na te zijn gestopt met werken, heb ik wat meer tijd en wil ik graag helpen bij de organisatie. Ik heb de functie van penningmeester op mij genomen.

 

Michèle Esselink

Michèle Esselink

Coördinator Verkeer, EHBO en Vrijwilligers
Als wandelaar kwam ik bij verschillende evenementen verkeersregelaars en vrijwilligers tegen, maar ik besefte niet hoe belangrijk deze mensen zijn.
Inmiddels weet ik beter. Het kan niet zonder. Er zijn vele handen en voeten nodig om een veilig en geslaagd wandelevenement te organiseren.
Ik heb de taak op me genomen om de coördinatie te doen van de evenementen-verkeersregelaars en de overige vrijwilligers met de daarbij behorende voorbereiding.
Ik ben dankbaar dat we zoveel mensen hebben die de Veluwe Wandeltocht in Nijkerk een warm hart toedragen en helpen; zonder hen zou deze dag niet mogelijk zijn.

 

Sandra Cornelissen

Sandra Cornelissen

Coördinator startbureau
Tijdens het mooiste, gezelligste en sportiefste wanzdelevenement van Nijkerk probeer ik mij sterk te maken voor een warm vertrek en welkom op het startbureau. Kom genieten van de mooie omgeving en een gezellige muzikale intocht.

 

966d4da3 794b 4299 9975 6bd85960d8a9

Johan Bosch

Secretaris
Ik vind de Veluwe Wandeltocht een fantastisch evenement. Wandelen is mijn lust en m'n leven. Niet alleen in de bergen, maar ook op het platteland rond Nijkerk. Ik woon al bijna 40 jaar in Nijkerk en met mijn bestuurswerk wil ik graag wat terugdoen voor de gemeenschap.
 

 

Kees Kamperman

Kees Kamperman

Hoofdtochtleider en Veiligheidscoördinator
Na vele jaren zelf de 40 km van de Veluwe Wandeltocht te hebben gelopen, leek het mij erg leuk om een steentje bij te dragen aan de organisatie van dit prachtige en gezellige wandelevenement. In de voorbereidingsfase van het evenement houd ik me vooral bezig met het opstellen van het Veiligheidsplan. Op de dag zelf zal ik vooral actief zijn met de organisatie op de start-finish locatie en ben daar dan ook graag uw aanspreekpunt.
 

 

Voor het organiseren van de Veluwe Wandeltocht zijn veel vrijwilligers nodig.
Zeker 80!

Een greep uit de activiteiten rondom de dag zelf

  • Pijlen van de parkoersen
  • Bemannen van de diverse rustposten
  • Toezicht houden op de terreinen
  • Regelen van het verkeer
  • Controleren van de uitgezette parkoersen
  • Bemannen van het startbureau
  • Verwijderen van de pijlen na de Veluwe Wandeltocht

Heb jij organisatie-kwaliteiten, ben je sociaal en creatief, vind je het leuk om letterlijk je handen uit de mouwen te steken?
Dan ben je welkom bij onze organisatie als vrijwilliger of wellicht bestuurslid.

Wij zoeken ondersteuning voor onder meer:
PR
Parkoersbewaking
Pleinwachten op de dag zelf (en inrichten plein met dranghekken)
Sterke mensen die helpen het startveld in te richten

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

De Veluwe Wandeltocht is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Wandelbond
www.kwbn.nl

Ook zijn we lid van de Sticht Gooise Wandel Bond (SGWB)
www.sgwb.nl

De wandelvereniging WS78 organiseert in de winter altijd 10 mooie wandeltochten van 20 en 40 (en 60) km
www.ws78.nl/

De 40-km route van de Veluwe Wandeltocht is natuurlijk ook een mooie training voor o.a.
2Daagse van Amersfoort (juni)
4Daagse van Apeldoorn (juli)
4Daagse van Nijmegen (juli)

Meer informatie? Bel VVV Nijkerk 033-2452712

 

­